Deel dit artikel
-

Banenverlies dotcom loopt terug

update In december is het aantal ontslagen bij internetbedrijven teruggelopen tot het kleinste aantal in anderhalf jaar. Dit zegt outplacement-firma Challenger Gray & Christmas. Er zijn in geheel vorig jaar wel tweeënhalf maal zoveel banen verloren gegaan als het jaar ervoor. Nederland kende vorig jaar een sterke groei in het aantal faillissementen, aldus onderzoek van Dun & Bradstreet. Ongeveer tien procent van het totaal betrof ICT-bedrijven.

Het was de vierde keer in afgelopen half jaar dat het aantal ontslagen bij dotcom-bedrijven terugliep. Er gingen in december 2401 banen verloren, tegenover 2901 in november en 10,459 in december 2000, aldus Challenger Gray & Christmas. Maar over geheel 2001 bedroeg het aantal ontslagen bijna 101 duizend, dat is ongeveer tweeënhalf maal zoveel als in 2000.

De cijfers sluiten aan bij vorige week gepubliceerd onderzoek van Webmergers , een bedrijf dat het aantal faillissementen in de internetwereld bijhoudt. Volgens Webmergers nam het aantal faillissementen de afgelopen maanden af, het constateert dat

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond