Deel dit artikel
-

Bax Music maakt omslag naar handelsplatform

Bax Music uit Goes steekt zijn internationale muziekwinkel in een nieuw jasje en begint de voorbereidingen tot verandering in een marktplaats.

Bureau gracious is de digitaal partner van Bax Music in het veranderproces. De twee bedrijvten werken in scrumteams samen om zowel de voor- als de achterkant op de schop te nemen. “Een geleidelijk proces van live zetten, testen en optimaliseren”, vertelt commercieel directeur Uri Glibota van het bureau uit Den Haag.

Er wordt inmiddels gewerkt aan de eerste designontwerpen voor de voor- en achterkant. Het proces dat de winkel moet veranderen in een handelsplatform, populair aangeduid als marketplace, zal zeker een jaar duren.

Technisch gezien wordt doorgebouwd op het maatwerk waar Bax Music al langer op draait. Er wordt geen nieuw fundament gelegd. Er wordt headless gewerkt, wat inhoudt dat front- en backend heel dicht tegen elkaar aanliggen. Met behulp van microservices en API’s kunnen desgewenst eenvoudig externe diensten worden aanhaken.

Het nieuwe design is erop gericht de marktpositie van de shop van Jochanan Bax internationaal te verstevigen. Via een persbericht zegt hij: “Uit intern onderzoek van blijkt dat steeds meer consumenten aankopen doen via online marketplaces. Eén van de redenen is dat er een verschuiving plaatsvindt in de customer journey van de klant. In dat geval is de marketplace de start van de customer journey.” Daarom wil Bax een marketplace maken van zijn winkel.

Het openstellen voor derde verkopers, dat kunnen zowel winkeliers als fabrikanten zijn, gebeurt waarschijnlijk gefaseerd. Eerst met een paar goede relaties en dan later opschalen.

Gracious en Bax kwamen met elkaar in contact toen het TWBA\MOBILE vorig jaar de nieuwe mobiele app van de muziekwinkel hielp bouwen.

De Nederlandse en buitenlandse webwinkels van Bax Music en de fysieke winkels in Goes, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen doen samen een omzet van ongeveer 130 miljoen euro.

Ondernemer Bax zelf wilde niet de gelegenheid nemen de geplande transformatie van zijn bedrijf mondeling toe te lichten aan deze uitgave.

Deel dit bericht

7 Reacties

Stef

Geef Hein een lintje, die man heeft het zo zwaar te verduren gehad bij Bax, daar hou je nog jaren last van, misschien wel heel je leven.

Hoe kun je bovendien als bedrijf personeel gratis door laten werken? Hoe haal je het in je hoofd?! Alsof de broetjes Bakx gratis zouden werken…

Ad

Eens kijken hoe lang ze het nog volhouden met de krapte qua personeel op de arbeidsmarkten in combinatie met hun reputatie.

wouter

@Ad daar heb je gewoon flex-uitzendbureau’s voor die laten bussen rechtstreeks uit Oost-Europa komen. geen enkel probleem. 10 of 10 duizend, in een maandje staan ze op de stoep.

Ad

Oke Wouter, doe mij dan maar even duizend hoger opgeleiden uit oost-eropa… De meeste lui die daarvandaan komen en hier komen werken zijn nou niet bepaald hoogvliegers en kunnen net hun eigen naam schrijven. Ik spreek helaas uit ervaring, niet uit trots.

Als ik zo kijk bij de vacatures van baxmusic, dan zie ik veel MBO, MBO+ en HBO functies en de oost europeanen met een goede opleiding blijven meestal gewoon in hun eigen land.

En ik wil geen onzin verhaaltjes horen over dat er daar geen werk is voor zulke mensen want dat is er simpelweg wel.

Wouter

@Ad oh ik dacht u bedoelt de toename aan “dozen die verschoven moeten worden”-als personele behoefte. Wat ik nu zie qua vacatures daar is veel stagairs, copywriters en verkopers. Allemaal geen krapte beroepen + lage eisen van Bax als t gaat om opleiding/werkevering, oftewel veel mensen zullen blij zijn een plekkie te hebben.

Ad

Voor de beroepen die u nu noemt hoef je inderdaad geen raket geleerde te zijn, echter is Zeeland een krimp regio en het is toch wel moeilijk om mensen te vinden aangezien bijna iedereen nu al een plek heeft. Daar komt bij dat de reputatie van Baxshop niet echt “positief” is en er in Zeeland een hoop andere werkgevers zijn die ook mensen nodig hebben.

Dusja, ik zal het wel zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond