Deel dit artikel
-

BBC iPlayer vaker mobiel bekeken

De BBC iPlayer, waarmee al dan niet tegen betaling programma’s van de Britse publieke omroep kunnen worden teruggezien, wordt steeds meer mobiel bekeken. Twintig procent van de videostreams verlopen nu standaard via mobiele telefoons of tablets.

De iPlayer was in het verleden een webdienst die gewoon via de pc of laptop werd aangeboden. Het kijkgedrag is echter drastisch veranderd nadat de BBC een app voor de iPad lanceerde. De app is een van de populairste mobiele tv-applicaties op de markt en de BBC verdient er nu zelfs flink wat geld mee.

Een dezer dagen stelde de BBC een nieuwe versie van de iPlayer ter beschikking die ook op de iPhone en de iPod Touch kan worden geïnstalleerd. Een Android-versie bestond al iets langer.

Inmiddels bereikt de BBC iPlayer met die apps ook een internationaal publiek. Alleen al oktober werden programma’s 16,5 miljoen keer bekeken, een groei van 129 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Een jaar geleden werd nog 5 procent van de programma’s op de mobiele telefoon of tablet bekeken. Nu is dat dus twintig procent. Daniel Danker, hoofd on demand van de BBC, schrijft het succes toe aan de wens van televisieconsumenten om te kijken op tijden dat het hen schikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond