Deel dit artikel
-

BCC verkocht aan Mirage Retail Group (Blokker)

Het Franse Fnac Darty onderhandelt met Mirage Retail Group over de verkoop van elektronicaketen BCC voor een symbolisch bedrag.

Mirage is het retailplatform achter een aantal vertrouwde winkelformules in Nederland waaronder Blokker, Big Bazar en Intertoys, en sinds kort ook de kracht achter de nieuwe winkelformule Miniso.

BCC heeft een netwerk van 62 winkels. maar is ook online actief.

De geschiedenis van de elektronicawinkel gaat terug naar 1945, toen Herman Bakker een eerste vestiging opende in Amsterdam West. Vanaf 1969 zetten zoons Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC.

Uiteindelijk kwam BCC in buitenlandse handen: via de Darty Groep naar het Franse Fnac. Fnac Darty was al langer op zoek naar een koper voor BCC.

De transactie is afhankelijk van de raadpleging van ondernemingsraden en de vereiste wettelijke goedkeuring. De voltooiing wordt gedurende het vierde kwartaal van 2020 verwacht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pim

BCC staat dus voor ‘Bakker Coos en Carel’?

Leo

De naam BCC stond in het begin voor Bakker’s Cash & Carry.
Later veranderd in BCC.
Omdat de broers Bakker meer service gingen verlenen, een breder assortiment gingen voeren en apparatuur gingen bezorgen is het veranderd in BCC, beter & goedkoper.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond