Deel dit artikel
-

BCC: Benelux-omzet blijft achter

Op groepsniveau rapporteert elektronicaverkoper Fnac Darty dubbelcijferige groei met e-commerce. Benelux-dochter BCC rapporteert echter zes procent toename, mede veroorzaakt door tegenvallers in België.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Franse bedrijf eind vorige week bekendmaakte (PDF).

De concernomzet daalde in het derde kwartaal met 2,2 procent tot 1,8 miljard euro. De e-commercebijdrage daarin is niet bekendgemaakt. De Beneluxmarkt kromp met 1,6 procent tot 229 miljoen euro. Dat komt voor de felle concurrentie in België.

Gerekend over negen maanden noteert de Benelux een omzet van 652 miljoen euro, een plus van 0,2 procent.

Eind vorig jaar zette Fnac Darty een nieuwe strategie in. Meer diensten en meer omnichannel staan daarin centraal. Een onderdeel daarvan is ook het werken met partners bij digitale verkopen. In Nederland maakt BCC aanstalten om live te gaan op Wehkamp.nl.

In Frankrijk nam het vanwege de vernieuwingsstrategie, waarmee in 2018 tevens 130 miljoen euro moet worden bespaard, een meerderheidsbelang in Wefix. Dat is een grote reparateur van mobieltjes.

Fnac Darty wordt ook actief in meer productcategorieën. Naast elektronica richt het zich nu ook op Toys & Gaming en Home & Design.

Foto: JD Fahey (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond