Deel dit artikel
-

BCD: Toch groei ondanks tegenvallend Europa

BCD Holdings, een Nederlands reisbedrijf van wereldformaat, verwacht dit jaar tussen de vijf en tien procent omzetgroei te boeken.

De licht dalende vraag naar reizen in Europa en Amerika zorgt er niet voor dat BCD Holdings dit jaar in de mineur afsluit. Investeringen in Azië en Latijns-Amerika zorgen ervoor dat die geografische krimp elders kan worden opgevangen.

Hoe hoog de omzet dit jaar uitvalt, moet nog blijken. In 2011 was dat 22,1 miljard euro. Directeur Joop Drechsel houdt in ieder geval rekening met groeicijfers.

Internetreisbedrijf Travix, een dochter van BCD, lanceerde in 2012 nieuwe websites in Ierland, Luxemburg, Spanje, Brazilië, Rusland en China. “De opstartkosten worden ruim gecompenseerd door de sterke omzetgroei in deze nieuwe afzetgebieden. Schaalvergroting is crucial om succesvol te blijven en uit te kunnen groeien tot een mondiale e-commerce specialist”, aldus Drechsel.

Onder Travix vallen labels als CheapTickets, BudgetAir, EasyToBook.com, Vayama en Vliegwinkel. Onder BCD Holdings vallen bedrijven als Park ’n Fly, Parkmobile, VakantieXperts, BCD Travel en Airtrade.

BCD wil van Travix uiteindelijk een speler van wereldformaat maken en dat binnen een tot vier jaar naar de beurs gaan, aldus eigenaar John Fentener van Vlissingen aan het begin van dit jaar. Travix’ jaaromzet ligt rond de twee miljard euro.

Foto: Vox Efx (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond