Deel dit artikel
-

Bedrijf in surseance, webshop Schoenenreus dicht

De webwinkel en fysieke winkels van Schoenenreus zijn vandaag dicht. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd.

“Aan de webshop wordt gewerkt, we zijn kort uit de lucht. Probeer het later vandaag nogmaals”, klinkt het op de site van Schoenenreus. De werkelijkheid lijkt iets ernstiger dan de tekst op de website doet vermoeden. Omroep Brabant schrijft over het mogelijk aanstaande faillissement van de keten.

In 2013 maakte Schoenenreus nog een doorstart, maar de afslanking die daarbij lijkt niet het gewenste effect te sorteren. Of de markt is nog sneller en radicaler veranderd dan de leiding en investeerders verwachtten.

Foto: kashiff (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Voor formules als Schoenenreus is ruimte genoeg in de markt, maar het probleem is dat de consument steeds kritischer kijkt naar kwaliteits/prijs verhouding. Wanneer er weinig liquiditeit is en banken niet willen mee investeren, dan is het vrijwel onmogelijk om van de, naar chinees rubber stinkende, winkels klantgerichte retail outlets te bouwen. De enige groeier in dit segment is Van Haren die, gesteund door moeder Deichmann, in het zelfde segment de formule op tijd heeft aangepast aan de veeleisende consument. Zelfde prijsklasse, maar betere kwaliteit, mooie winkels en goed getraind personeel. ZO hoort het. Jammer alleen dat online nog niet zo sterk is, maar dat zullen ze ook ongetwijfeld goed (gaan) aanpakken.

Patric Tates

BTW in Nederland is veel te hoog!
Vreemd niemand hoor je daarover.

Kees Refusal Spiering

Ik ben alcoholist en mis dit soort winkels

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond