Deel dit artikel
-

Beetjehulp verdedigt kort geding van Makelaarsland

Makelaarsland heeft een kort geding aangespannen tegen Beetjehulp. De laatste zou op haar site een irreëel beeld schetsen van de diensten van Makelaarsland. Volgens René Noorman, directeur van Beetjehulp, geven ze alleen maar ‘het verschil scherp aan’.

Op de site van Beetjehulp wordt de eigen dienstverlening in een tabel vergeleken met die van andere makelaars op verschillende punten. Noorman: "Het komt er op neer dat Makelaarsland niet blij is met wat wij communiceren op onze website."

In de vergelijkingstabel wordt onder meer aangegeven dat Beetjehulp, in tegenstelling tot Makelaarsland, een waardepaling van een huis laat doen door een lokale makelaar. "Zij werken met een landelijke makelaar die telefonisch onderhandelt met de klant. Die kent natuurlijk de buurt niet, de klant niet." De makelaar van Beetjehulp kent de lokale woningmarkt, een aanpak die volgens de makelaarssite zou leiden tot een beter verkoopresultaat.

Volgens Noorman vindt Makelaarsland dat er een irreëel beeld wordt geschetst door de nadruk te leggen op het woordje lokaal. "Maar dit soort zaken zijn belangrijk in de huidige woningmarkt. Het maakt wel degelijk uit of je vanuit een callcenter belt of de klant in de ogen kijkt. Dat proberen wij met de tabel uit te leggen." Noorman meent dat makelaars in de veranderende markt niet via internet of methodieken een compleet beeld krijgen van een buurt: "De lokale makelaar heeft dat wel."

Makelaarsland en beetjehulp.nl zijn beide NVM-makelaarskantoren die woningverkopers ondersteunen bij het zelf verkopen van hun huis. Noorman: "Wij geven het verschil in werkwijze scherp aan. Wat de uitkomst zal zijn van het kort geding, dat is aan de rechter."

Makelaarsland was niet bereikbaar voor commentaar.

bron foto: netan (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

kees

Zal dit nog zin hebben? ze kunnen binnenkort beide de boel opdoeken.wie zal zijn huis nu nog zelf verkopen? niemand toch!en ook de bedragen zijn absurt die ze voor een plaatsje op funda vragen. funda neemt alles over van andere sites, kost je dan niks!

Floor

Je legt precies de vinger op de zere plek. Mensen willen nu graag het advies van een makelaar, maar niet te veel betalen. Dat is wat wij bij beetjehulp.nl bieden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond