Deel dit artikel
-

Ben Verwaayen stuurt 5000 werknemers naar huis

Telecombedrijf Alcatel-Lucent van Nederlander Ben Verwaayen snijdt flink in het personeel. Vijfduizend banen worden geschrapt na een nettoverlies van 254 miljoen euro over het tweede kwartaal.

Een jaar geleden werd nog een winst van 43 miljoen euro geboekt. De omzet op jaarbasis is met ruim zeven procent gedaald naar 3,5 miljard euro.

Op 17 juli waarschuwde Verwaayen al al dat het zijn winstdoelstelling over 2012 niet zou halen. Wel zal de winstmarge in de tweede helft van het jaar wat beter zal zijn dan in de eerste helft.

De leverancier van telecomapparatuur noemt de zwakke economische omstandigheden als belangrijkste oorzaak van de misère. In 2011 wist het bedrijf voor het sinds de fusie tussen het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent zes jaar geleden, een winst in de boeken te schrijven. Het optimisme was van korte duur.

Mogelijk hebben de aankondigingen ook gevolgen voor de vestigingen van het bedrijf in Antwerpen en Namen. Daar werken respectievelijk 1.650 en 150 mensen voor Alcatel-Lucent. De ontslagen vallen nog mee vergeleken met Nokia-Siemens Networks, dat een kwart van zijn personeel (17.000 werknemers) laat gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond