Deel dit artikel
-

Benoeming Dominique Leroy als CEO van KPN van de baan

Dominique Leroy wordt geen CEO van KPN. Reden is het onderzoek naar mogelijke voorkennis bij de verkoop van aandelen Proximus, waarvan niet duidelijk is hoelang het nog gaat duren. Beleggersvereniging VEB had al aangedrongen op uitstel. 

KPN zegt dat de onzekerheid rond het onderzoek niet in het belang is van KPN en zijn aandeelhouders. Bestuursvoorzitter Duco Sickinghe spreekt over een ‘moeilijk besluit’.

De voorgenomen aandeelhoudersvergadering van 28 oktober gaat niet door. Joost Farwerck neemt voorlopig haar plaats in.

De Belgische financiële waakhond FSMA en het Openbaar Ministerie doen sinds kort onderzoek naar een aandelentransactie met voorkennis. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar en een boete tot 80.000 euro mocht dat kunnen worden aangetoond.

Inmiddels is bekend dat Leroy al in juni contact had met KPN over een topfunctie. Eind juli werd het gesprek een formele sollicitatie. Op 25 juli gaf zij opdracht tot een aandelentransactie. Op 1 augustus verkocht ze een aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro.

Zelf verklaarde Leroy dat zij niet eerder de aandelen kon verkopen, maar was gehouden aan een ‘gesloten periode’.

Leroy nam onlangs vervroegd afscheid van telecombedrijf Proximus, waar zij nog tot december zou zitten. De ophef over de aandelenverkoop speelde daarbij een rol, maar ook een omstreden reorganisatie die de vakbonden proberen tegen te houden.

Leroy zou bij KPN Maximo Ibarra opvolgen, die plotsklaps vertrok omdat hij een baan kon krijgen bij Sky Italia. Ibarra noemde familie-omstandigheden als hoofdoorzaak.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

M.

Sjongejonge zeg, wat een soap.
Denk dat deze dame uiteindelijk blij mag zijn dat ze niet meer mag beginnen in die slangenkuil.

Seb

@M

Slangenkuil? Leroy is nogal erg naïef geweest. Als CEO van een beursgenoteerd bedrijf had ze toch moeten weten dat het niet verstandig is om je aandelen te verkopen, terwijl je in onderhandeling bent met een andere beursgenoteerde onderneming?

Misschien heeft ze volledig in haar recht gehandeld, maar enkel de schijn van voorkennis is al desastreus.

M.

@Seb het gaat me niet alleen om deze kwestie, het XS4ALL drama was met name debet aan de betiteling slangenkuil.

Seb

@M

Dan was je reactie nogal offtopic, maar zelfs dan begrijp ik je reactie niet. Vooropgesteld, ik ben alles behalve fan van KPN, maar sinds wanneer is een nieuwe en heldere strategie gelijk aan een slangenkuil?

Ik vind het juist positief dat er gekozen is voor een 1 merk. Zorgt hopelijk eindelijk voor focus.

XS4ALL is al lang niet meer wat het ooit was, een hoopje vergane glorie en een druppel op de gloeiende plaat als je kijkt naar totaal aantal KPN klanten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond