Deel dit artikel
-

Berlusconi wil geld zien van YouTube

Google-dochter YouTube wordt aangeklaagd voor het ‘illegaal verspreiden van audio- en videobestanden’ van Mediaset, een in Milaan gebaseerd bedrijf, in handen van de minister-president van Italië, Silvio Berlusconi.

En Mediaset wil geld zien van YouTube: 500 miljoen euro. Na het doorspitten van de video’s op YouTube, een taak op zich, zegt Mediaset 4643 video’s van eigen hand te hebben gevonden, die garant staan voor 325 uur videoplezier.

Mediaset, waarvan Berlusconi grootaandeelhouder is, beweert dat met dit aantal video’s en de keren dat deze exemplaren zijn bekeken, het mediaconcern een equivalent van 315.672 uitzenddagen is misgelopen.

Ondertussen moet het niet geheel als een verassing komen voor YouTube die ook andere soortgelijke rechtszaken aan de broek heeft hangen. Zo is daar de rechtszaak van het Amerikaanse Viacom, een claim van Telecinco uit Spanje en het ook Franse TF1 spande eerder een soortgelijke zaak aan tegen het Google-bedrijf.

De schadeclaim van 500 miljoen euro moet de directe schade vergoeden volgens Mediaset. De schade bestaat onder meer uit gemiste advertentieomzet.

Bron foto: Alessio85 (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Der Mies

Grappig manneke, die Berlusconi ..

Gert

Eh… verassing? Is Berlusconi dood dan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond