Deel dit artikel
-

Bertelsmann schrijft rode cijfers

De Duitse uitgever Bertelsmann boekt over het eerste kwartaal een verlies van 78 miljoen euro. De grootaandeelhouder van onder meer RTL Group boekt een omzetdaling van 8,6 procent.

Dat maakte het bedrijf vanochtend voor de opening van de beurs bekend.

De omzet daalde van 3,8 miljard euro vorig jaar tot 3,5 miljard euro dit jaar. Dochterbedrijf RTL Group realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 1,2 miljard euro, 11 procent minder dan vorig jaar. Bertelsmann splitst de resultaten niet op per dochteronderneming.

In de toelichting op de cijfers zegt de uitgever dat “een positieve stimulans komt uit de dienstenactiviteiten. Die profiteren van de groeiende vraag naar uitbesteding van diensten”, waarmee het op Arvato doelt.

De operationele winst daalde van 253 miljoen vorig jaar naar 115 miljoen dit jaar. Het netto resultaat sloeg om van een winst van 35 miljoen euro in 2008 naar een verlies van 78 miljoen over het eerste kwartaal van dit jaar.

Bertelmann is tevens eigenaar van boekuitgever Random House, tijdschriftengroep Gruner + Jahr en boekenclub Direct Group.

Beleggers reageerden enigszins negatief op de cijfers en beloonden de resultaten met een fractionele koersdaling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond