Deel dit artikel
-

Betaalbedrijf Klarna bereikt 10 miljoen gebruikers

Klarna, de internationale aanbieder van achteraf betaalmethoden voor e-commerce, zag het aantal gebruikers in een jaar tijd met 25 procent stijgen naar tien miljoen.

De teller voor het totaal aantal transacties steeg naar zestig miljoen. De groei van het bedrijf is zeer sterk in de zeven landen waar het actief is, met de Duitse markt aan kop. In Duitsland heeft Klarna in twaalf maanden het aantal aankopen met 240 procent zien stijgen. Klarna bedient 15.000 webwinkels met 70.000 transacties per dag.

Klarna werd 2005 in Zweden opgericht door – toentertijd studenten – Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth en Victor Jacobsson. Inmiddels claimt men het marktleiderschap op het gebied van factuurgebaseerde betaaloplossingen voor e-commerce. Meer dan 15.000 webshops in Duitsland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk,  Denemarken en Finland hebben Klarna als betaalmethode geïntegreerd. In 2012 heeft Atomico aandelen in Klarna verworven, het bedrijf ontving eerder al financiële steun van Sequoia Capital, DST Global en General Atlantic.

Hoe Klarna het doet in Nederland is niet bekendgemaakt. Het Zweedse bedrijf heeft een verkoopkantoor in Amsterdam. In Nederland werkt het met onder andere fonq.nl, Supertrash, Rituals, expertshops.nl, Haarshop, Coccinelle Fashion Stores, Jeansonline en Label54.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

Drie maanden geleden mee in aanraking gekomen en dat geïmplementeerd bij een webshop.

Erwin Boogert

Kun je iets over de ervaringen vertellen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond