Deel dit artikel
-

Beursvloer CES raakt nog verder leeg: BMW, Mercedes, IBM en Panasonic haken af

BMW, Mercedes, IBM en Panasonic zijn de volgende grote exposanten die CES 2022 overslaan. Een aanzienlijke klap voor de organisatie. Panasonic zou normaal gesproken een flink deel van de beursvloer in het Las Vegas Convention Center hebben gevuld.

De afgelopen dagen regende het al afzeggingen, van onder meer AMD, Procter & Gamble, GfK en Microsoft, en de kans is groot dat er nog meer gaan volgen. LG, Sony en Samsung houden vooralsnog vast aan deelname. Dat zijn de fabrikanten met de grootste stands op de beurs.

Aankondigingen van nieuwe producten gaan wel door, maar dan virtueel. BMW had een auto met kleurveranderende verf willen demonstreren.

Voor Nederlandse bezoekers is er ook slecht nieuws: bij terugkomst in Nederland moeten zij verplicht tien dagen in quarantaine. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op basis van adviezen van het RIVM het reisadvies aangescherpt: de Verenigde Staten gaan van ’hoogrisicogebied’ naar ’zeerhoogrisicogebied’. De quarantaineplicht geldt ook voor gevaccineerden.

Het is ook nog maar de vraag of bezoekers naar Las Vegas kunnen vliegen. Gisteren werden in Las Vegas 65 vluchten geannuleerd van Allegiant Air, Delta Air Lines, Spirit Airlines, WestJet Airlines, Alaska Airlines, United Airlines, Southwest Airlines en Volaris vanwege ziek cabinepersoneel.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond