Deel dit artikel
-

Bezorgdienst Google Express breidt uit

De bezorgdienst van Google wordt ook actief in Boston, Chicago en Washington D.C. Voor honderd dollar per jaar kunnen consumenten internetbestellingen bij fysieke, lokale winkels – onder meer die van Ahold – ‘gratis’ laten bezorgen voor het einde van de dag.

Het profiel van Express wordt weer wat duidelijker nu Google een aantal veranderingen eraan doorvoert.

  • De naam verandert van Shopping Express in Express
  • De prilste publieke proef in San Francisco is afgerond met de uitrol naar andere steden
  • Gratis bezorgen vervalt
  • De drie nieuwe steden brengen het bereik op 12 miljoen Amerikanen

Consumenten kunnen, net als bij Amazon Prime, een bezorgabonnementen gaan afsluiten. Als ze willen. Want wie slechts incidenteel iets bestelt bij de op Shopping aangesloten winkels kan de order ook gewoon per aflevering betalen. Dat kost 4 dollar. Een maand kost 10 dollar per maand of 95 dollar per jaar, voor ongelimiteerd ‘kostenloos’ thuisbezorgen.

In de afgelopen maanden werden zestien nieuwe winkelketens op Shopping aangesloten, waaronder de Ahold-dochter Stop & Shop. Dat levert uit eerste hand marktinformatie op die met genoegen zal worden verorberd in Zaandam.

Google heeft zelf geen chauffeurs in dienst, maar huurt de diensten van derden in. Deze bestuurders rijden wel in bussen met het beeldmerk van Google Express.

Het zoekbedrijf zou een half miljard dollar hebben gereserveerd om de bezorgdienst uit te rollen naar alle grote steden in Amerika. Het is aannemelijk dat Express op enig moment ook in het buitenland zal worden aangeboden. Meestal is Engeland het eeste land dat buiten Amerika volgt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond