Deel dit artikel
-

Bij voorkeur niet op werkdagen ’s avonds…

Ward van Beek wil anno 2004 's avonds zijn bankzaken online regelen bij de Postbank.

De Postbank claimt een van de eersten te zijn geweest die on-line bankieren mogelijk maakte. Girotel was zijn tijd vooruit en dat was jammer, want daarmee werd het er dus nooit zo druk dat de Postbank leerde omgaan met grote belastingen van het computersysteem.

Inmiddels hebben we 'MyPostbank.nl'. ’My’ is hier een relatief begrip. Er blijken nog tienduizenden anderen te zijn die diezelfde voorkeursbehandeling van de Postbank denken te kunnen krijgen en, helaas allemaal op hetzelfde moment toegang willen.

MyPostbank is dan ook best een mooi systeem, en heeft met zijn terugkoppeling van de autorisatiecode per SMS echt een prachtige innovatieve toepassing. Maar in tegenstelling tot de eerdergenoemde wetten heeft de Postbank de Wetten van Moore en Gilder nog niet begrepen. Deze wetten geven aan dat de rekenkracht van processoren en beschikbare bandbreedte elke zoveel maanden verdubbelen.

Niet bij de Postbank dus. Daar ligt te pas – en vooral te onpas – het systeem eruit vanwege te grote drukte… en daar durven ze best voor uit te komen: ” Wegens drukte minder goed bereikbaar” zegt de site zonder enige gene. Dan komt het: ” Wij verzoeken u vriendelijk om het over een half uur opnieuw te proberen, bij voorkeur niet op werkdagen ’s avonds …”

Deze laatste toevoeging moest ik even op me in laten werken. “Bij voorkeur niet op werkdagen ’s avonds…” De 24-uurs economie according to the Postbank. Zouden ze daar nu écht niet snappen dat de belangrijkste drijfveer achter online bankieren het feit is dat je het juíst op werkdagen ’s avonds kunt doen? Net zoiets als: “Wegens grote drukte met zonnig weer liever niet het strand bezoeken…” Dan snappen ze blijkbaar ook niet dat een capaciteitstekort vandaag de dag echt één van de meest eenvoudig op te lossen problemen is. Nee, het Internet lijkt mij nog niet de kracht van de Postbank. Grrrrauw.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond