Deel dit artikel
-

Bijna helft meer Benelux gebruikers aangevallen via oude Microsoft Office-kwetsbaarheid

In het tweede kwartaal van 2022 is het aantal exploits (uitbuitingen) voor kwetsbaarheden in Microsoft Office toegenomen. Office was goed voor 82 procent van het totale aantal exploits op verschillende platforms, zo blijkt uit het nieuwste Kaspersky kwartaalrapport over malware.

Oude versies van applicaties blijven het belangrijkste doelwit voor cybercriminelen, waarbij in het afgelopen kwartaal wereldwijd bijna 547.000 gebruikers werden getroffen door kwetsbaarheden.

Bovendien is het aantal gebruikers dat werd getroffen door de Microsoft MSHTML Remote Code Execution-kwetsbaarheid, die eerder werd gespot in gerichte aanvallen, acht keer zo hoog geworden.

In het tweede kwartaal van 2022 nam het aantal aanvallen toe waarbij kwetsbaarheden in de Microsoft Office-suite werden misbruikt.

Volgens de telemetriegegevens van Kaspersky werden de kwetsbaarheden gebruikt voor aanvallen op organisaties in verschillende sectoren als energie en industrie, financiële en medische technologie, maar ook telecommunicatie en IT.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond