Deel dit artikel
-

Bild gaat achter de betaalmuur

De site van de roemruchte tabloid Bild van Alex Springer gaat begin juni achter een betaalmuur. Vanaf 11 juni moeten bezoekers 4,99 euro per maand betalen.

Bild is een van de grootste kranten van Europa met een papieren oplage van 2,5 miljoen, tweehonderdduizend meer dan The Sun. Vandaar met grote belangstelling naar de nieuwe betaalsite wordt gekeken. Mocht het een succes worden, dan zullen meer krantensites volgen.

De site van Bild is de meest bezochte nieuwssite van Duitsland. Om de impact van de betaalmuur te beperken, krijgen lezers van de papieren krant ook toegang tot de site. Bovendien blijft een deel vrij toegankelijk. Daarmee wijkt Bild af van de New York Times, waar gebruikers een aantal artikelen per maand gratis kunnen lezen. In de loop der tijd wordt het betaalde deel verder uitgebreid.

Azel Springer CEO Matthias Doepfner erkent dat het een gok is en het makkelijk mis kan gaan. Hij verwacht dan ook niet dat de site meteen miljoenen euro’s zal genereren. Ook heeft Bild geen idee hoeveel abonnees men kan verwachten.

Overigens wil men de site extra aantrekkelijk maken door een voetbalfragmenten aan te bieden voor 2,99 euro extra per maand. Alex Springer heeft de rechten op die beelden.

De tweede grootste Duitse nieuwssite Spiegel Online blijft voorlopig gratis.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stefan

Azel Springer moet Axel Springer zijn 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond