Deel dit artikel
-

Autoblog.nl: ‘Geen reclame? Neem een abonnement”

Autoblog.nl bindt de strijd aan tegen adblockers, simpelweg omdat reclame ervoor zorgt dat het nieuws op de site gratis kan worden aangeboden. Lezers die daar echt geen trek in hebben, kunnen nu een jaarabonnement nemen en worden zo verlost van alle banners.

Het is het meest becommentarieerde artikel van de laatste dagen op de site: ‘Stop nou eens met die reclame op Autoblog!’ Daarin kondigt het team achter de populaire nieuwssite aan dat het een abonnementenmodel invoert.

“Wanneer je een adblocker gebruikt dan ontneem je ons echter de mogelijkheid om inkomsten te genereren, die wij nodig hebben om te kunnen overleven. Zonder advertenties kunnen we geen leuke artikelen meer schrijven en geen vette video’s opnemen”

De reclameschuwende autofans hoeven maar vijftien euro per jaar te betalen om helemaal te zijn verlost van alle reclameuitingen op de site. Dat geldt voor display-uitingen, maar ook voor AdWords, advertorials, prerolls en take-overs.

De reacties van de betrokken lezers zijn niet onverdeeld positief, maar een deel van hen toont begrip voor het financiële argument van de ondernemers.

Bezoekers van de site die een adblockers gebruiken krijgen deze melding te zien:

Foto: James Cridland (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rijschool Zoetermeer

Slimme manier om geld te genereren en ook nog eens van voor de mensen die zaich ergeren aan de reclames

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond