Deel dit artikel
-

Binck profiteert van Libische onrust en nucleair Japan

Door onrust op de financiële markten zijn beleggers meer gaan handelen, wat zijn neerslag vindt in de cijfers van online broker Binck. De omzet groeide met 8 procent tot een kleine 50 miljoen euro. Er wordt getimmerd aan de buitenlande expansie.

De omzet in het eerste kwartaal van 2011 steeg met 8 procent tot 49,7 miljoen euro. Dat is iets meer dan de financieel analisten verwachtten. De nettowinst steeg met 9 procent naar 11,2 miljoen euro, wat iets minder was dan de verwachting.

Dat blijkt uit de financiële resultaten die Binck, in Nederland bekend van BinckBank en Alex, voor opening van de beurs publiceerde.

De Retail-activiteiten in Nederland bij Binck ontwikkelden zich als volgt:

De acquitiekosten per klant:

De activiteiten van Alex ontwikkelden zich als volgt:

Hogere kosten door:

  • Investering in internationaal bruikbare IT-systemen
  • Voorbereidingen lancering in Italië
  • Stimuleren van de groei in Frankrijk

Het aantal accounts in België steeg met 9 procent tot 44.600. Het beheerd vermogen nam met 10 procent toe naar 1,3 miljard euro. Het aantal transacties nam daar afgelopen jaar met 6 procent toe tot 274.000.

In Frankrijk groeide het aantal accounts met 17 procent tot 28.800 en groeide het beheerd vermogen met 18 procent tot 481 miljoen euro. De Franse activiteiten zijn jonger dan de Belgische. Het transactievolume in Frankrijk ligt al aanmerkelijk hoger dan in België: 399.000, wat een stijging inhoudt van 2 procent.

Foto: An honorable German (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond