Deel dit artikel
-

Binck weer verkozen tot beste online broker

Binckbank is ook dit jaar weer verkozen tot ‘beste online broker’. De beleggingssite kan echter concurrentie verwachten van nieuwkomer OnlineTrader.nl. Deze dienst van Van der Moolen won de publieksprijs.

Volgens het Internet Brokeronderzoek 2008 doet OnlineTrader.nl niet onder voor diens directe concurrenten BinckBank en Alex. Gebruikers bestempelen hem als snel en makkelijk. Op die punten wisten juist Alex en Binck, naast prijs, in de afgelopen jaren het onderscheid te maken met de beleggingsproducten van de grootbanken.

"Nieuwkomer OnlineTrader heeft direct de aansluiting met de top gevonden en eindigt op de derde plaats", aldus de toelichitng op het Internet Brokeronderzoek 2008 dat vanochtend werd verstuurd. Binck werd eerste en Alex, wat sinds kort onderdeel van Binckbank is, werd tweede.

Feitelijk is OnlineTrader geen nieuwkomer. De site is reeds sinds 2004 actief op de Nederlandse markt, zij het in andere vorm.

ABN Amro werd in het onderzoek vierde, Rabobank vijfde. Volgens de experts heeft ABN Amro zich afgelopen jaar dermate verbeterd dat de grootbank aansluiting begint te krijgen tot de online brokers.

Uit het onderzoek van Netprofiler en IEX.nl onder 1.100 respondenten blijkt dat eenderde van de ondervraagden overweegt van online broker te wisselen. Welke broker de grootst gedupeerde zal zijn, maken de onderzoekers niet bekend.

Bron foto: Zack-attack (CC) 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond