Derp

Bing slaat niet aan in Nederland

De publiciteit van Microsoft rondom de lancering van Bing lijkt in Nederland, ruim een jaar na de lancering, nog weinig effect te hebben gesorteerd. De vervanger van Microsofts Live search, heeft nog weinig gebruikers van Google weten af te snoepen en blijft steken op een mager marktaandeel van 1 procent.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Search Engine Monitor van Mediabureau Checkit.

Bij de lancering van Bing gaf Microsoft rond de 100 miljoen dollar uit om het nieuwe merk bekend te maken. Bing zou Google moeten vervangen, of op zijn minst als een goed alternatief gebruikt moeten worden.

In het onderzoek noemt slechts 1 procent Bing als meest gebruikte zoekmachine. De overige zoekmachines laten in ons land weinig tot geen veranderingen zien in het gebruik vergeleken met vorig jaar. Google verliest twee procent en Yahoo blijft gelijk in het aantal internetters dat zegt deze zoekmachine wel eens te gebruiken.

De meest gebruikte zoekmachine is uiteraard Google met 94 procent, gevolgd door Vinden met 3 procent. Yahoo, Bing en Ilse hebben alle drie een marktaandeel van 1 procent. Deze laatste zoekmachine is van naam wel bekend, 73 procent van de ondervraagden kent Ilse, maar slechts 1 procent geeft aan hier wel regelmatig een zoekopdracht in te voeren. Bing is bij 24 procent van de internetters een bekende naam.

Bing blijft desondanks flink investeren in technologie en aanvullende zoekdiensten. Zo kunnen Amerikaanse gebruikers die naar muziekinformatie zoeken sinds eind vorige maand muzieknummers in Bing eenmalig gratis gestreamd afspelen. Vervolgens wordt er doorgelinkt naar Zune, de muziekdienst van Microsoft, waar het nummer gekocht kan worden. Eerder werd bekend dat Google met een soortgelijke muziekdienst wil komen.

4 Reacties

Welke publiciteit??!

Bing is nog in beta in Nederland…. Even geduld dus.

ik snap dit artikel ook niet helemaal, Bing heeft vrijwel geen promotie gedaan in NL en zoals al gezegd is het ook nog maar in beta.Bing is voor internationale zoekopdrachten voor MIJ iig beter dan Google. En de bing image search is top evenals Maps.

Bing in Nederland is niks anders dan Live Search met een Bing logo erop. Dus erg serieus is het ook nog niet te nemen. In de VS en de UK is het al een stuk beter. Snap het artikel wel, is toch een onderzoek wat gedaan wordt en bevestigd dat Bing het dus in NL niet is. @Scaut dat 'even geduld' kan nog wel even duren ook :). Bing probeert met alle macht alle databases van verschillende landen op orde te krijgen. Dat blijkt minder makkelijk dan gedacht. Frankrijk is de eerste gevolgd door Duitsland, maar Nederland zal nog wel even duren. Jammer, want Bing mist een hoop kansen zo. Overigens is Bing's intentie volgens mij niet om Google te vervangen. Alleen om marktaandeel te vergroten. Overigens: nummers afspelen kan ook in Google search in de VS al een tijdje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug