Deel dit artikel
-

Binnenkort gratis mobiel internet in Europa

KPN-dochter BASE staat aan de wieg van gratis mobiel internet in Europa. De Amerikaanse startup FreedomPop van Skype-oprichter Niklas Zennstrom gaat als eerste in België van start. Andere landen waaronder Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje volgen snel.

FreedomPop is een SIM only-aanbieder die in de VS 500 MB aan data, 200 gespreksminuten en 500 sms berichten per maand biedt zonder kosten. Voor extra data en gespreksminuten moet wel betaald worden. Abonnementen zijn er niet. Bijbetalen kan via een app.

Het aanbod in Europa zal volgens TechCrunch vergelijkbaar zijn met dat in de VS, waar FreedomPop gebruikmaakt van het 4G LTE netwerk van Sprint. Bij de start noemde het bedrijf het internet ‘een recht, geen privilege’.

In de VS heeft het bedrijf, met als financiers Mangrove en DCM Capital, een kwart miljoen gebruikers. CEO is de van BT afkomstige Stephen Stokols.

België krijgt de primeur omdat men in een klein land met een goede infrastructuur wil beginnen. FreedomPop wordt een MVNO van KPN Base, en daarmee lijkt de introductie in Nederland niet ver weg.

Deel dit bericht

3 Reacties

JohnnyK

There is no such thing as a free lunch. Kom op Emerce, wat is the catch? De boel draait toch al in de VS, wat zit er achter en waarom gratis?

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Het is niet onbeperkt gratis, dat is de catch.

Carl

500 MB aan data, 200 gespreksminuten en 500 sms berichten per maand lijkt mij desalniettemin redelijk ruim voor een verdienmodel? En hoe ga je voorkomen dat een klant niet gewoon een tweede sim neemt als de eerste is opgebruikt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond