Deel dit artikel
-

Bitcoin krijgt weer klappen

De waarde van de Bitcoin is verder getuimeld naar 330 euro nu China vandaag de handel in de virtuele munt volledig heeft stilgelegd. De grootste Chinese wisseldienst mag de Chinese yuan niet meer inruilen voor Bitcoin.

De koers gleed bij de grootste wisseldienst Mt Gox van 550 euro dinsdag naar 330 euro nu. Begin december verbood de Chinese centrale bank reeds financiële instellingen om transacties in de virtuele munt Bitcoin af te handelen. Daardoor raakte de koers ook al in een vrije val. De handel door particuliere gebruikers werd toen nog ongemoeid gelaten. Chinese gebruikers kunnen nu nog wel hun eigen bitcoins inwisselen voor de yuan. Diverse Chinese onlinebedrijven waren al gestopt met het accepteren van bitcoins.

Overigens is het niet voor het eerst dat China een digitale munt verbiedt. In 2009 mocht de virtuele munt van Tencent niet worden uitgegeven.

Gemiddeld was de munt de afgelopen weken 1162 dollar waard. Allerlei waarschuwingen van onder meer Nout Wellink, oud-president van de Nederlandsche Bank, en Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Fed, hadden daarop maar weinig invloed.

Inmiddels onderzoekt Denemarken hoe het consumenten kan beschermen tegen de enorme koersschommelingen.

In ons land accepteert Bits of Freedom sinds deze week de Bitcoin voor donaties.

Deel dit bericht

3 Reacties

chantal

Stukje is al vroeg op de dag geschreven 🙂 Inmiddels staat de koers weer boven de €430,-……

michael

Niet meer dan te verwachtend. Volgens de trendlijn zou de waarde nu zo rond de 350 dollar moeten liggen. Afgelopen tijd heeft hij ruim boven de trendlijn gepresteerd en hij zakt nu weer terug en waarschijnlijk nog wel even onder de trendlijn. Lange termijn is gewoon omhoog. Q1 zo rond de 1400 a 1500 dollar.

Henk

Tijdelijke setback. Het eind is nog lang niet in zicht. Eind 2014 staat hij bijna op 10000$.

Wil je oefenen met Bitcoin zonder te hoeven investeren dan kun je op de volgende site gratis bitcoins krijgen:

http://freebitco.in/?r=202775

Je hoeft alleen je bitcoinadres in te vullen en een achtwoord, verder is er geen registratieprocedure. Je kunt elk uur gratis bitcoins krijgen, ze betalen echt uit! Het grappige is dat je ook nog hoger/lager kunt spelen met je gratis bitcoins om eventueel nog meer te ontvangen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond