Deel dit artikel
-

Bitcoin maakt flinke duik na zorgen over regulering

De koers van de Bitcoin heeft dit weekend al 15 procent van zijn waarde verloren. Als laagste waarde werd zondag 51,541 dollar bereikt. De tweede populaire cryptomunt Ether leverde 18 procent in.

De totale cryptomarkt dook weer onder de 2 biljoen dollar, volgens cijfers van CoinGecko.com. Die hoge waarde was begin april bereikt.

Bitcoin bereikte afgelopen week zijn hoogste waarde ooit van 65.869 dollar. Dat was kort voor het Amerikaanse beursdebuut van bitcoinbeurs Coinbase.

De rally was al veel eerder begonnen nadat automaker Tesla, betaalbedrijf PayPal en de Amerikaanse bank Morgan Stanley cryptomunten als betaalmiddel accepteerden. Daardoor bleef een scherpe koerscorrectie die al langer wordt voorspeld uit.

Maar de nervositeit onder beleggers slaat weer toe. Dat begon vrijdag met het nieuws dat Turkije betalingen met cryptomunten gaat verbieden. Daarnaast komen er mogelijke maatregelen tegen het witwassen van digitaal vermogen die het Amerikaanse ministerie van Financiën wil nemen. Weer anderen noemen een grote stroomstoring in China als oorzaak. Daar worden nieuwe bitcoinmunten aangemaakt, waarvoor veel stroom is vereist.

De vraag is of de daling doorzet. Tot nu toe kroop de koers ook na slecht nieuws toch gestaag omhoog. Na de correctie gisteren noteert Bitcoin dit jaar nog altijd 89 procent hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond