Deel dit artikel
-

BitTorrent verkocht aan blockchainstartup

BitTorrent, ooit maker van een van de populairste torrentprogramma’s op het web, is verkocht aan blockchain startup Tron van Justin Sun van Ripple Labs.

Het idee is om van BitTorrent een gedecentraliseerd platform voor de entertainmentindustrie te maken.

Voor BitTorrent zou 140 miljoen dollar zijn betaald, omgerekend 1 dollar per gebruiker. BitTorrent heeft 170 miljoen gebruikers.

Torrents waren ooit erg populair op internet, maar door gerichte acties van de muziekindustrie en de opkomst van online muziekdiensten zijn de meeste torrenttrackers die naar illegale bestanden verwezen verdwenen. BitTorrent is zich daarna meer gaan richten op legale toepassingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

Ik ben al enige tijd belegd in Tron, vanwege het feit dat deze cryptocurrency de entertainment wereld zou gaan veranderen (https://www.onetime.nl/cryptogeld/altcoins/tron). Helaas lijkt de cryptocurrency markt volledig ingestort en heeft Tron haar belofte nog niet waar kunnen maken. Deze nieuwste overname past wel in het idee dat men de entertainment wereld wil veranderen, hoewel ‘illegaal’ films verspreiden niet de manier is om het te veranderen zoals ik had verwacht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond