Deel dit artikel
-

BlablaCar start busdiensten in Benelux

Autodeeldienst BlablaCar gaat vanaf maandag buslijnen exploiteren in Nederland naar Frankrijk. Het werkt hiervoor samen met OuiBus, een dochter van het Franse spoorbedrijf SNCF.

Het routenetwerk en de ticketverkoop wordt georganiseerd door BlaBlaBus, de voertuigen worden bestuurd door onafhankelijke busbedrijven. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met vervoersbedrijven als Flixbus. BlaBlaBus gaat voor 2020 ook van start in Duitsland en heeft dan een busnetwerk van tientallen grote steden.

Aanstaande maandag presenteert BlaBlaCar de ‘nieuwe’ busdienst in Nederland. Dat gebeurt in Amsterdam Sloterdijk. Daar vandaan vertrekt ’s middags de eerste commerciële rit richting Brussel en Parijs. Eigenlijk gaat het hier enkel om eem rebranding, want Ouibus rijdt al langer vanuit Amsterdam op 37 bestemmingen in Frankrijk en op 29 bestemmingen vanuit Rotterdam.

Eind 2018 kreeg autodeeldienst BlaBlaCar de mogelijkheid om het busnetwerk Ouibus van het Franse spoorbedrijf SNCF te kopen. In ruil daarvoor investeerden de spoorwegen 101 miljoen euro in de scale-up. De busactiviteiten vergroten het vervoersaanbod van de carpooldienst aanzienlijk.

Reizigers kunnen bij BlablaBus via een app of de website een kaartje boeken. Dat zijn in de regel aantrekkelijke tarieven, al laat de snelheid van de rit zich niet vergelijken met die van auto of trein.

Foto: Patrick Janicek (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond