Deel dit artikel
-

BlackBerry komt met klaptelefoon

Research in Motion, het bedrijf achter de zakelijke smartphone BlackBerry, heeft een klaptelefoon ontwikkeld. Daarmee zal de fabrikant ook onder consumenten hoge ogen gooien.

Met de nieuwe klaptelefoon BlackBerry Pearl wordt duidelijk dat Research in Motion, het bedrijf achter de populaire zakelijke telefoon, zich steeds meer op de consumentenmarkt begeeft. Het nieuwe toestel heeft het model ‘clamshell’ en kan dus worden dichtgeklapt. Een lcd-scherm aan de buitenkant van het apparaat toont ontvangen e-mails, telefoongesprekken en sms-berichten zonder dat het opengeklapt hoeft te worden. Aan de binnenkant zit een tweede beeldscherm.

Zakelijk

Verder is de Pearl voorzien van de gebruikelijke zakelijke toepassingen. Bovendien zit er een camera en mp3-speler op, iets dat veel zakelijke toestellen ontbreekt. Het apparaat ondersteunt ook Wi-Fi en Bluetooth.

‘Clamshells’, ofwel klaptelefoons, zijn vooral in de Verenigde Staten en Azië populair. De BlackBerry Pearl komt in de herfst uit. Het is nog onbekend hoe duur hij wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond