Deel dit artikel
-

Blauw Gras wordt onderdeel van Born05 Group

Erjon Tuenter en Erik Wiese brengen hun bedrijf Blauw Gras in bij Born05 Group. Via de buy-in worden ze mede-eigenaar van een nieuwe entiteit die een volwaardige bedrijvengroep moet worden. Daartoe zal een aantal specialistische bedrijven worden gekocht.

Afgelopen donderdag werd de laatste handtekening bij de notaris gezet om de plannen concreet gestalte te geven. Tegen welke waardering de transactie plaatsvond maken de partijen niet bekend. De ruim veertig man personeel van Blauw Gras uit Amsterdam krijgen er ongeveer tachtig collega’s bij in de Domstad.

“Al twee jaar worden we regelmatig benaderd door andere partijen en bezinnen we ons op de toekomst van het bedrijf”, vertelt Erik Wiese tegen Emerce. “Als nog jonge ondernemers heb je dan twee keuzes: je sluit je aan bij een andere bedrijvengroep of je bouwt er een. In de tweede situatie kun je zelf de strategie bepalen. Daar kozen wij voor.”

De gesprekken over een samengaan werden in oktober 2019 serieus. Dat werd een overname zonder earn-outs, gevolgd door een buy-in.

“Met Born05 hadden we een sterk culturele klik en onze plannen als ondernemers kwamen overeen. We gaan een geïntegreerd bedrijf bouwen met geïntegreerde diensten. Wat er nog ontbreekt naast onze specialismen in social media en creatie is expertise op gebieden als data, bepaalde technologie, PR, performance en wellicht advertising in de hoek van reclamebureaus.”

Born05 Group staat gereed om meer ondernemers aan boord te nemen en bedrijven te kopen. Hiertoe is sinds september een investeerder aan boord: Quadrum Captital uit Almelo. Tot de groep behoren ook de bedrijven Newborn en Airborne.

CEO Rogier IJzermans van de bedrijvengroep: “De vraag om geïntegreerde oplossingen is alleen maar urgenter en relevanter geworden door de huidige situatie. Of de coronacrisis onze groeiplannen
versnelt of vertraagt gaan we zien, maar de koers blijft ongewijzigd.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond