Deel dit artikel
-

Bloomberg: overname maaltijdbezorger Postmates door Uber is rond (update)

Uber gaat maaltijdbezorger Postmates overnemen voor 2,65 miljard dollar, zo meldt Bloomberg. Daarmee krijgt Grubhub, net overgenomen door het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway voor 7,3 miljard dollar, er een belangrijke concurrent bij.

De overeenkomst is al goedgekeurd voor het bestuur van Uber en verwacht wordt dat de overname maandag wordt aangekondigd. Het is niet duidelijk of de naam Postmates gehandhaafd blijft of dat Uber de activiteiten onderbrengt bij Uber Eats. Pierre-Dimitri Gore-Coty van Uber Eats zal de gezamenlijke onderneming aansturen.

De overname volgt kort na pogingen van Uber om marktleider Grubhub in handen te krijgen. Postmates, op papier 2,4 miljard dollar waard, is wel veel kleiner dan zijn branchegenoot Grubhub. Het bijna tien jaar oude bedrijf uit San Francisco heeft slechts 8 procent van de Amerikaanse markt.

Uber Eats en Postmates samen hebben wel 30 procent marktaandeel, waarmee ze groter zijn dan Grubhub (23 procent), maar het Californische DoorDash blijft met 45 procent marktleider. Er zijn ook belangrijke regionale verschillen: Grubhub is vooral sterk in het Noordoosten (Boston en New York), DoorDash concentreert zich vooral in Texas en de Bay Area (San Francisco). Postmates is actief in onder meer Arizona, Florida, Colorado en Illinois.

DoorDash is overigens geen overnamekandidaat. In februari heeft het bedrijf de papieren ingediend voor een beursgang. Het bedrijf is op papier 12,6 miljard dollar waard en heeft in het verleden 700 miljoen opgehaald bij grote investeerders.

UPDATE: Uber heeft de overname nu ook zelf bevestigd.

 

 

Foto Postmates via Facebook

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond