Deel dit artikel
-

Boekenclub ECI herleeft als Bookspot.nl

Boekenclub ECI is vandaag live gegaan met de leden van vroeger maar met een nieuwe naam en uitstraling: Bookspot.nl. Het bedrijf is eigendom van Novamedia, de organisatie die ook achter boekhandel Scheltema in Amsterdam zit en de Postcode Loterij.

Met de nieuwe naam wil Bookspot in Nederland en België gaan werken aan een nieuwe reputatie. Het stoffige, oude imago moet worden afgeschud en plaatsmaken voor een moderne online boekenwinkel. Waar bol.com inmiddels een allesomvattend warenhuis is geworden, positioneert Bookspot zich herkenbaar als niet veel meer dan alleen een boekwinkel.

Het wordt wel een winkel waar de leden, net als vroeger, extra voordeeltjes krijgen. Zoals: “Met 4 aankopen per jaar krijg je 20% korting, op maar liefst 25.000 toptitels.” In de komende tijd wil de organisatie zijn aanbod uitbreiden van 730.000 titels naar 2 miljoen. Ook met Engelse werken.

Novamedia is de eigenaar van eci/BookSpot. Het nam ECI over in 2014 vanuit het toenmalig faillissement. “De reden voor overname was destijds dezelfde als de missie van vandaag: het bevorderen van lezen onder alle lagen van de bevolking. Via goede doelen loterijen, media- en uitgeefactiviteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere wereld.”

“Novamedia heeft een passie voor de verbindende en verrijkende kracht van lezen en is actief op het boeken- en uitgeefvlak. Zij is, naast BookSpot, eigenaar van ’s lands grootste boekhandel, Scheltema te Amsterdam, en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek.”

Foto: Pedro Simoes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond