Deel dit artikel
-

Bol.com gaat pakketjes ophalen met eigen start-up

Bol.com gaat zelf pakketjes bij verkooppartners ophalen voor aflevering bij de consument. Daartoe lanceert het een apart ophaalbedrijf, Ampère, en werkt met Budbee.

Met Ampère wil bol.com de logistieke dienstverlening nog beter laten aansluiten op de wensen van klanten en meer flexibiliteit en service bieden aan verkooppartners.

Verkooppartners zetten de orders ’s ochtends gereed voor collectie door de vervoerder. In dit geval is dat Ampère uit Utrecht. Na verzameling in een depot gaan de pakketjes vervolgens het netwerk van pakketbezorger Budbee in. Dat rijdt zo duurzaam mogelijk.

Het kersverse ophaalbedrijf is een aparte b.v., als werktitel zeker al een jaar oud maar heeft toch nog geen website. Acquisitie gebeurt momenteel alleen via de eigen kanalen. Het team bestaat momenteel uit ongeveer veertig man en staat onder leiding van CEO Wouter Barkman. Hij deed zijn logistieke ervaring op met zes jaar PostNL en tot nu toe zes jaar bol.com.

In eerste instantie werkt Ampère in de regio Utrecht. In de komende maanden wordt dat uitgebreid naar grote delen van de rest van Nederland.

De afhaaldienst is beschikbaar voor verkooppartners die gebruik maken van ‘Verzenden via bol.com+’. Dat zijn winkeliers die bijvoorbeeld meer dan twintig pakketen per dag verkopen en ‘morgen in huis’ willen bieden. Met Budbee is dit enkel beschikbaar in Nederland.

Budbee’s processen zijn sinds januari 2022 aangesloten op bol.com. Het Zweedse bedrijf gaat ook bij zevenhonderd grotere Albert Heijn-winkels pakketkluizen installeren waar klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij Budbee aangesloten webshops – kunnen ophalen en retourneren.

Deel dit bericht

4 Reacties

Marjam Hilal

Voor Wouter Barkman: Mooi nieuws dat Bol.com een eigen courier gaat opzetten. Ieder nieuwbedrijf staat of faalt door haar klanten en haar medewerkers. Klanten hebben jullie al… dus het gaat om de medewerkers. Je hebt vooral een competente IT afdeling nodig. WIj hebben zoveel grote IT projecten de mist zien ingaan door overdreven ambitie. Dus KEEP IT SIMPLE… een mooie eigen spreadsheet project gebouwd door eigen mensen is veel goedkoper en werkt duizendmaal beter dan al de dure BIG DATA projecten. Mijn zoon heeft hier zijn proefschrift over geschreven bij zijn afstuderen. Dus HE SHOULD KNOW….

Henriette

Super slechte ervaring gehad met Budbee. Dus zal er nooit meer voor kiezen

Alex

Budbee… Same day delivery gekozen bij bol com via select. Kwam 5 dagen later aan…..budbee geeft bol.com de schuld. Bol dus budbee. Lekker geannuleerd die bestelling.

R - La Bruyere Services

Hoe goed functioneerd Budbee?
Kijk hier maar eens:

https://nl.trustpilot.com/review/www.budbee.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond