Deel dit artikel
-

Bol.com publiceert open API

Bol.com publiceert een API waarmee externe ontwikkelaars van sites en mobiele apps informatie van bol.com in hun eigen uitgaves kunnen verwerken.

Zojuist maakte de webwinkel bekend dat het de site developers.bol.com na enkele maanden testen heeft vrijgegeven. Ontwikkelaars kunnen zich daar aanmelden om toegang te krijgen tot de technische kern van de systemen van bol.com.

Ontwikkelaars kunnen actuele productinformatie aanroepen en in de look & feel van hun eigen site verwerken. Het betreft real time data voor vijf miljoen producten. Dat is informatie als beschrijvingen, afbeeldingen en prijzen.

Nu is het nog zo dat uitgevers van apps en sites hun klanten naar bol.com moeten doorsturen voor de eindafrekening. Op korte termijn krijgen zij echter digitale bouwstenen om de afrekentool van bol.com in te zetten op hun sites. Voor het doorverwijzen van betalende klanten kunnen zij, als affiliate, een commissie ontvangen van de webwinkel.

Een van de eerste sites die data van bol.com integreert is 6Hoek.com.

Ondernemers in Nederlands winkelstraten zullen niet blij zijn met de Zoek & Scan-app. Hiermee kan het winkelend publiek voor vijf miljoen artikelen checken of ze bij bol.com of een van diens Plazapartners goedkoper worden aangeboden.

* Link: technische specificaties van de API

Deel dit bericht

1 Reacties

Meinaart

Goed nieuws, hoop dat meer bedrijven gaan volgen. Zijn zat leuke applicaties/marketingacties te bedenken die van dit soort dingen gebruik kunnen maken. Helemaal vanuit Bol.com gezien is dit slimme stap.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond