Deel dit artikel
-

Bol.com schaft verzendkosten af

Online retailer bol.com rekent voortaan geen verzendkosten meer voor artikelen vanaf 20 euro. Ook worden 30 dagen bedenktijd en een 24 uur per dag bereikbare klantenservice geïntroduceerd.

Bol.com heeft naar eigen zeggen het besluit genomen na consumentenonderzoek. Daaruit komt naar voren dat hoge en onduidelijke verzendkosten vaak nog een reden zijn om toch voor een fysieke winkel te kiezen. Hetzelfde geldt voor omslachtig retourneren en een beperkt bereikbare klantenservice.

Tot gisteren werden bij bestellingen maximaal 1,95 euro verzendkosten in rekening gebracht. Nu bezorgt de winkel alle bestellingen vanaf 20 euro kosteloos thuis, op een alternatief adres of bij een afhaalpunt naar keuze. Met het afschaffen van de verzendkosten is een investering van miljoenen euro’s gemoeid.

Directeur Daniel Ropers noemt dat ‘fors’. “Maar dit past bij onze filosofie om klanten optimaal online winkelgemak te bezorgen. Wij investeren graag om ook consumenten die nu nog twijfelen, te overtuigen van de voordelen van online winkelen.”

De vraag is overigens wel of bol.com zich dit besluit vooral kan permitteren nu het veilig is ondergebracht bij het kapitaalkrachtige Ahold. Verder mag worden verwacht dat andere online retailers het voorbeeld zullen volgen.

Deel dit bericht

30 Reacties

Idris

“Bol.com schaft verzendkosten af”. Nee, ze bezorgen bestellingen vanaf 20 euro kosteloos, da’s wat anders. Cosmox.nl, díé verzendt pas gratis.

Redactie Emerce

Twee cd’tjes en je zit al boven dat bedrag.

Jeff

Slim, producten met hogere aanschafwaarde hebben vaak een hogere marge. Zodoende lever je er niet op in. Bijkomend voordeeltje is dat je al snel meerdere producten gaat kopen als je nog niet aan die 20 euro zit.

mvdg

@redactie
Goed dat jullie het belang van bol zo objectief verdedigen……

Redactie Emerce

Zie het als uitleg…

Jurriaan

Hoeveel krijgen jullie nu van Bol betaald om zulke onzin te plaatsen?

Tanja

Ben benieuwd naar de klantenservice 24/7, hoe gaan ze dat doen? Selfservice of ook echt echt telefonisch bereikbaar?

Jos Baten

Grappig om te zien dat een zolderkamer retailertje meteen weer in de stress schiet en ‘onzin’ gaat roepen. Wat is onzin in dit verband? Dat de verzendkosten vanaf 20 euri worden afgeschaft?

Idris

De titel is misleidend en daarmee onjuist. “Twee cd’tjes en je zit al boven dat bedrag” is natuurlijk geen argument om deze onzin-titel goed te praten. Zit Emerce nu een beetje té gemakkelijk views te scoren met een aantrekkelijke (doch feitelijk onjuiste) titel?

Suggesties:
“Foto’s van naakte vrouwen bij bol.com”
“Miss Nederland uit de kleren op bol.com”
“Zie Yolanthe zoenen met een ander op bol.com”

Daan

Overigens is dat geen-verzendkosten-boven-de-20-euro geen nieuws, dat stond al geruime tijd op die site. Zonder pijltje en ‘nieuw’ natuurlijk. We trappen er met zijn allen weer in.

Redactie Emerce

@ idris. Leuk gevonden, maar het voorbeeld van twee cd’tjes geeft al aan wat de consequentie van deze actie zal zijn. Het bedrag is laag genoeg om twee artikelen tegelijk te bestellen, waarmee Bol.com dus in de praktijk nauwelijks nog verzendkosten in rekening zal brengen. De extra omzet zal dan vermoedelijk het verlies moeten compenseren.

Rob

En dan nog de voorwaarden:

“Aankopen bij bol.com partners, 2ehands en digitale artikelen, cadeaubonnen, cadeaupapier en bol.com fotoservice tellen niet mee bij het bestelbedrag.”

En “digitale artikelen” is een grote productgroep!

Dieter

Als ECHTE boekhandel, bezorgen wij wel gratis. Elke bestelling dus niet vanaf 20 euro. Retourneren kan altijd in de dichtstbijzijnde Blz. winkel of terugsturen. En voor de mensen die graag naar een winkel gaan, om te voelen, te kijken, en geïnspireerd te worden. Wij hebben ook echte winkels.

mvdg

seo wise een interessante titel in ieder geval. Maar boven de 20 euro verzenden is niet echt wat nieuws (wel bij Bol dan) maar de titel denkt de lading niet want er zijn nogal wat voorwaarden. Het klinkt als een interessante nieuwsbrief titel die het openratio moet doen stijgen. Aan het aantal reacties te zien is dit prima gelukt 😉

Jos Baten

Stond het al op de site? Dat hebben bijna 200 tweetende Emerce lezers het niet gelezen, en is het wel merkwaardig dat Bol het vandaag aankondigt (zie ook Novum).

Redactie Emerce

We hebben even gebeld: met digitaal worden digitale boeken bedoeld en de digitale fotoservice, geen camera’s etc

Sandra

@Redactie Emerce: Zeg gewoon eerlijk dat dit een advertorial betreft….

M

Ahum, gewoon bang voor Amazon die naar NL schijnen te komen? En die al wel gratis bezorgen uit Duitsland en Engeland (en voor Engelstalig sneller dan Bol…)

stephan

Ze proberen klantvriendelijk te zijn..
Thuiswinkelaward winnaar Coolblue verstuurd elke bestelling ongeacht het bedrag zonder verzendkosten te rekenen.

Redactie Emerce

Onjuist. Kijk maar bij de voorwaarden van Coolblue: ‘De prijzen op Coolblue zijn altijd inclusief BTW en verzendkosten’

mvdg

@redactie
Het wordt steeds gekker… Denken jullie dat Bol dit niet in de marge heeft verrekend. Lijkt me dat Coolblue hier wellicht meer open kaart speelt.

rik

Hoezo gekker? Lees dat artikel nou eens een keer goed.. Al die figuren die maar wat roepen en zich totaal niet informeren, om doodmoe van te eorden.

mvdg

Ik heb het artikel prima gelezen en begrijp zelfs de nieuwswaarde omdat bol een grote speler is, beste rik. Ik vind het alleen bijzonder dat de aanhef de lading niet dekt en dat ik de redactie alles zie verdedigen. Het is niet voor niets dat mensen een advertorial smaakje proeven. Dat figuren als jij dat niet willen zien is verder ook prima!

Idris

@ Redactie Emerce. Het blijft hoe dan ook een non-argument. “Met twee cd’tjes zit je al boven de twintig euro” praat níét jullie misleidende, onjuiste titel goed. Het blijft fout. En als we toch met zulke non-argumenten rondstrooien, de meeste boeken kosten (minder dan) €19,95, dus tsja, daar betaal je dus nog steeds twee euro verzendkosten voor. Daar is weinig ‘gratis bezorging’ aan…

Gerard Willemsen

Prima plan die verzendkosten,leverd zeker meer
klanten op.
met vriendelijke groet,
G.Willemsen.

Lucas

Wat een link bait title en nog feitelijk onvolledig ook. Anyway, boven de 20 euro gratis verzendkosten is mooi maar waarom introduceren ze niet zoiets als Amazon Prime; voor een jaarlijks bedrag gratis verzending ongeacht prijs of omvang. Echter, misschien is het assortiment van Bol.com nog niet breed genoeg voor een dergelijke dienst.

Nico Groenenberg

Het platform van Bol is (op Amazon na) een van de prettigste platformen, maar in dit geval is toch echt sprake van misleidende reclame (want er wordt wel erg veel uitgesloten) en wel erg gekleurde berichtgeving door Emerce (in de reacties wordt dit beeld zeker niet verbeterd).

Remko

Hoe je het ook bekijkt het blijft een feit dat ze het verschrikkelijk goed doen en een enorme orderstroom verwerken in slechts enkele jaren tijd!

Het “afschaffen” van verzendkosten is zeker niet nieuw, maar past wel helemaal bij de strategie om het inderdaad te kunnen blijven winnen van andere partijen.

Links om of rechts om moet het terug verdiend worden dus als er niet meer orderregels per order gaan komen zal de prijs wel iets gaan stijgen of de leveranciers/fabrikanten worden verder onder druk gezet.

Hoe dan ook goed gedaan en moet je eens kijken wat een reacties en publiciteit ze er weer GRATIS mee krijgen….

Gespreksonderwerpen

Verzendkosten afschaffen?? Goed idee, maar zal deze prijs niet doorberekend worden in de aanschafprijs van de produkten???

smokey Rob

Als je een DVD koopt va 19,99 euro dan zit je 1 eurocent onder het bedrag van 20 euro. Dan moet je verzendkosten betalen, terwijl je in een winkel voor een DVD altijd een afgeronde prijs moet betalen, m.a.w. dus 20 euro!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond