Deel dit artikel
-

Fors minder omzet en nog steeds verlies voor moederbedrijf Booking.com

Booking Holdings, moederbedrijf van Booking.com, is nog steeds niet hersteld van de gevolgen van de pandemie. De omzet over het eerste kwartaal van 1,1 miljard dollar is de helft van wat het een jaar eerder was. Het verlies van 55 miljoen dollar valt nog mee vergeleken met de 699 miljoen verlies van het eerste kwartaal van 2020.

CFO Glenn Fogel ziet wel tekenen van herstel, met name in de VS. Wel houdt het bedrijf rekening met een onzekere markt.

Chief Marketing Officer Arjan Dijk in gesprek met NU.nl liet eerder vandaag weten dat het Nederlandse bedrijf het in ons aan de aaibaarheidsfactor ontbreekt. ‘Toen ik twee jaar geleden bij Booking begon, dacht ik echt dat Nederlanders dit het meest fantastische bedrijf van het land vinden. Dat iedereen trots was op een Nederlands technologiebedrijf dat wereldwijd zo’n rol speelt.’

Oorzaak is onder meer de ophef rond de loonsteunregeling NOW. Booking.com deed daar een beroep op hoewel een jaar eerder nog dikke winst werd geboekt. Dankzij de NOW kon Booking langer werkgelegenheid behouden. Evengoed is wereldwijd afscheid genomen van een kwart van het personeel, ook in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond