Deel dit artikel
-

Bouw windmolenpark voor Nederlands datacenter Microsoft

Microsoft gaat windenergie afnemen van Nuon/Vattenfall voor zijn datacenter in de Wieringermeerpolder. Het is de grootste overeenkomst voor windenergie tot nu toe voor het Amerikaanse bedrijf.

Microsoft neemt de volledige energieproductie van een nieuw te ontwikkelen windmolenpark van Vattenfall af om zijn Nederlandse datacenter van groene stroom te voorzien. Het windmolenpark wordt direct naast het datacenter gebouwd. Het datacenter in de Wieringermeerpolder dient als hub voor clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De bouw van het windmolenpark start in 2018 en de oplevering staat gepland voor 2019. Omdat de vraag naar clouddiensten blijft groeien, zal het park uiteindelijk worden uitgebreid naar honderd windmolens. Deze zijn samen goed voor 1,3 miljard kWh aan hernieuwbare elektriciteit, vergelijkbaar met het verbruik van circa 370.000 huishoudens.

Tussen Vattenfall en Microsoft bestond al een relatie. Zo maakt Vattenfall onder andere gebruik van Microsoft Azure en een cloudgebaseerde analytics-tool voor Vattenfall Wind.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond