Deel dit artikel
-

bpost opent innovatiecentrum in Mechelen

De bedrijfsopbrengsten van bpost over het vierde kwartaal bedragen 1,194 miljoen euro, 7,2 procent meer in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat komt uit op 60,5 miljoen.

Het Belgische bedrijf kijkt terug op een roerig jaar. Aan de ene kant was de COVID-19-pandemie schadelijk voor de samenleving. Aan de andere kant heeft het de transformatie van het bedrijf tot een e-commerce dienstverlener versneld.

Ook bpost kende, net als PostNL, een ongeziene groei van de binnenlandse pakjesvolumes en de internationale e-commerce-activiteiten. ‘bpost wil transformeren tot omni-commerce dicht bij de maatschappij’, zo heet het.

De bpost app werd 1 miljoen keer gedownload, met een wekelijkse groei van bijna 8 tot 10.000 downloads.

In de tweede helft van 2021 opent bpost in Mechelen een nieuw innovatiecentrum dat dienst zal doen als lab om nieuwe toepassingen te testen in levensechte situaties, in samenwerking met klanten en gebruikers.

In Mechelen worden ook 65 dieselwagens vervangen door elektrische voertuigen. Zo evolueert het stadscentrum tot een volledig emissievrij distributienetwerk. Tegen eind 2021 zullen nog vijf tot tien andere Belgische stadscentra emissievrij worden bediend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond