Deel dit artikel
-

Bram van der Kolk en Kit Dotcom wellicht uitgeleverd aan VS

De Nederlander Bram van der Kolk en internetmiljonair Kim Dotcom worden wellicht uitgeleverd aan de VS. De Amerikaanse autoriteiten hebben vandaag bij een Nieuw-Zeelandse rechtbank het verzoek ingediend om uitlevering van de vier hoofdverdachten in de MegaUpload-zaak.

Het viertal werd gearresteerd op verdenking van onder meer internetpiraterij en het witwassen van geld. Alle vier zijn op borgtocht vrijgelaten.

In een recent interview zegt Dotcom dat “piraterij het gevolg is van het licentiebeleid van Hollywood door films niet tegelijkertijd wereldwijd uit te brengen, maar wel overal trailers te tonen aan 14-jarige jongens in Frankrijk en Duitsland.”

Volgens Dotcom heeft zijn bedrijf miljoenen gespendeerd aan advocaten om ervoor te zorgen dat “we niets illegaal deden”.

Het verzoek van de VS wordt overigens niet eerder dan in augustus behandeld.

Deel dit bericht

1 Reactie

marker

Ik heb het gehele interview bekeken op de ondemand site van tv3 in Nieuw Zeeland. Wanneer je dat gedaan hebt, dan kun je niet anders dan Kim en Bram steunen, want wat de Amerikanen doen is neit anders dan een ‘scape goat’ zoeken. Als megaupload zo verschrikkelijk fout is, waarom kan youtube dan nog gewoon doorgaan of welke andere online opslagdienst van Microsoft, Google, Dropbox etcetera.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond