Deel dit artikel
-

Brancheorganisaties willen maatregelen tegen nepprofielen van datingsites

Brancheorganisaties willen dat de politie en marktwaakhond ACM actie ondernemen tegen de honderden datingsites die vol staan met valse profielen. Dat meldt de NOS vandaag.

Die websites vragen geld voor het communiceren met niet-bestaande vrouwen. In de praktijk blijken achter honderden profielen geen echte gebruikers te schuilen, maar medewerkers die gebruikers aan de praat houden.

Een van de sites is Love2Date.nl van The Right Link, dat ook achter onder meer Relatie.nl, Date.nl en Liefde.nl zit. Een woordvoerder geeft met zoveel woorden toe dat profielen nep kunnen zijn. In de kleine letters staat dat het bedrijf ‘zich uitdrukkelijk het recht voorhoudt om gesprekken te sturen via zelf gecreëerde profielen’.

Vorige maand nog heeft De Duitse politie een inval gedaan bij de datingportal Lovoo in Dresden. Oprichters Björn en Benjamin Bak zijn gearresteerd op verdenking van oplichting. Ook hier werden nepprofielen gebruikt.

De Fraudehelpdesk ontvangt jaarlijks enkele klachten over dit type sites. Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels, wil dat de politie de sites ‘platgooit’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond