Deel dit artikel
-

BREIN waarschuwt voor scamsites

Stichting BREIN krijgt naar eigen zeggen tientallen meldingen over illegale aanbiedingen van de allernieuwste boeken of films terwijl die alleen nog in de bioscoop draaien. Vaak blijkt het daarbij te gaan om zogenaamde scam sites die op je gegevens uit zijn.

Mensen die bijvoorbeeld naar een bioscoopfilm zoeken, krijgen een link naar een site waar die gratis beschikbaar zou zijn. Die site ziet er op het eerste gezicht wel professioneel uit. Om de kopie te krijgen hoef je jezelf alleen nog maar even te registreren en ook betaalgegevens invullen. Hoezo betaalgegevens? Het is toch gratis? Om te controleren in welk land je woont, legt de site uit, want ze hebben alleen vergunning voor bepaalde landen. Je betaalt echt niets voor de dienst.

Als je erin trapt dan krijg je ook niks, zegt BREIN. De site is er enkel op gericht om je gegevens afhandig te maken en die te verkopen. Of er niks van je rekening afgeschreven wordt? In elk geval niet voor het boek of de film die je nooit krijgt.

Stichting BREIN is overigens niet van plan om actie tegen de sites te nemen. Men treedt op tegen fraudeurs die illegale spullen leveren (gratis of tegen betaling) maar niet tegen oplichters die dat niet doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond