Deel dit artikel
-

Buren bezorgen DHL-pakjes in Stockholm

Pakketbedrijf DHL test in de Zweedse hoofdstad Stockholm een nieuwe manier van bezorging. Niet de bezorgers van het bedrijf zelf, maar buurt- of wijkgenoten zorgen voor de aflevering van internetbestellingen.

De dienst MyWays is een vinding van de innovatieafdeling van DHL’s moederbedrijf Deutsche Post. Dat zocht naar een manier om als ‘groothandelsbedrijf’ (DHL Freight) toch pakketjes bij de eindconsument te kunnen afleveren. Het antwoord op die vraag ligt bij de direct omwonenden van de shopper.

Tot einde van het jaar test DHL of het systeem ook werkt zoals beoogt. Mocht dat zo zijn, dan kan het op een later moment ook in andere grote steden worden aangeboden.

Het werkt zo. De online winkelende consument pleegt een bestelling en geeft op de site aan op welke dag, welk tijdstip en tegen welke prijs hij de order wil ontvangen. De bestelling gaat vervolgens naar een nabij DHL-magazijn. Vervolgens kijken gebruikers van de mobiele app MyWays of er afleverorders zijn op hun dagelijkse route en of ze vergoeding interesant vinden. Ze halen het item op en leveren het vervolgens af.

In Duitsland heeft Deutsche Post net vijftig elektrische voertuigen aangeschaft om in grootstedelijke gebieden post en pakketjes af te leveren. Die moderne voertuigen zijn vooralsnog enkel door het eigen personeel te gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond