Deel dit artikel
-

Business Week: Ben Woldring jongste EU-topondernemer

Ben Woldring (21), bekend geworden met zijn vergelijkingssites Bellen.com en Internetten.nl, staat als jongste kandidaat in Business Weeks verkiezing 'Europa's beste ondernemer onder de 25'. Naast Woldring behoort ook de Nederlander Lars Duursma (24) van Debatrix tot de vijftien genomineerden.

Het internationaal gerespecteerde zakenblad Business Week ging in de zomer van 2006 op zoek naar Europa's beste jonge ondernemer. De redactie zocht zelfstandig en liet zich tippen door lezers. Het resultaat is een lijst met 15 personen, louter jongemannen, voornamelijk uit Duitsland en Engeland.  Niet de redactie van het blad, maar het lezerspubliek bepaalt wie uiteindelijk de winnaar is. Tot eind oktober kan het publiek zijn stem uitbrengen.

Stemmen kan hier, de voorlopige resultaten staan hier.

Twee Nederlanders staan op de lijst met genomineerden: Ben Woldring uit Groningen en Lars Duursma uit Rotterdam. Duursma is regerend wereldkampioen debateren en is mede-oprichter van het bedrijf Debatrix, een bedrijf dat de kunst van het debatteren exploiteert bij bedrijven en overheidsinstellingen.

Woldring begon op zijn dertiende met de site Bellen.com en schaalde de site op tot het onafhankelijke prijsvergelijkingsplatform dat het nu is. Het vergelijkingssysteem wordt behalve voor Bellen.com en Internetten.nl ook gebruikt voor Gaslicht.com en Digitelevisie.nl. Daarnaast maken bedrijven als Telfort en KPN's Slim gebruik van Bencoms prijsinformatie om hun belklanten over actuele tarieven te informeren.

Gisteren aan het einde van de middag had Duursma 5,7 procent en Woldring 2,9 procent van de toen 1.849 stemmen. Duursma stond daarmee op de voorlopig vijfde plaats, Woldring op de zevende. De resultaten van de digitale stemming verschijnen begin november in Business Week.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond