Deel dit artikel
-

CarNext introduceert auto inspectie-systeem op basis van kunstmatige intelligentie

CarNext, een pan-Europese marktplaats voor occasions van hoge kwaliteit, werkt samen met technologiebedrijf ProovStation en DEKRA aan een pilot waarbij auto’s met behulp van kunstmatige intelligentie automatisch kunnen worden geïnspecteerd.

De scanner van ProovStation zorgt voor de visuele controles van alle auto’s die door CarNext in Nederland worden aangeboden. Op basis daarvan worden deze gereviseerd op 228 controlepunten. De scanner werkt volledig automatisch en zorgt zo voor meer transparantie en efficiëntie.

De ProovStation voertuigscanner is een constructie die lijkt op een garage. Binnen enkele seconden wordt de diepte van het profiel op de banden gemeten en wordt het voertuig volledig gescand. Dit omvat het in kaart brengen van de carrosserie, de onderkant en de binnenkant van de auto. De voertuigscanner maakt gebruik van meer dan 20 hoge resolutie camera’s en kunstmatige intelligentie-toepassingen om eventuele schade te identificeren, waaronder deuken en krassen.

Op basis van deze informatie worden vervolgens cosmetische reparaties uitgevoerd, zodat de auto aan de kwaliteitseisen voldoet en de staat van de auto in overeenstemming is met de leeftijd en de kilometerstand. De scanner produceert ook een inspectierapport met alle gegevens die over het voertuig zijn verzameld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond