Deel dit artikel
-

Leaseplan wil Carnext.com verkopen

Autoverhuurder Leaseplan sondeert de financiële markt over de verkoop van zijn onderdeel Carnext.com, een marktplaats voor tweedehands auto’s.

Dat melden bronnen aan Het Financieele Dagblad. Het verkoopproces bevindt zich een vroeg stadium. De krant hoort waarderingen noemen van tussen de 1 en 2,5 miljard euro.

Carnext.com is de online marktplaats van Leaseplan waar deze zijn ex-leasewagens aanbiedt aan belangstellende kopers. Behalve en site beschikt het label ook over showrooms. Het is reeds actief in 22 landen. Jaarlijks haalt Leaseplan vierhonderdduizend auto’s uit de lease. Carnext is een kanaal om die zo direct en kostenefficiënt mogelijk te verkopen.

Topman Tex Gunning zei onlangs nog op BNR dat de occasionsite een internationaal opererende marktplaats wordt. “Je moet er ook een auto kunnen huren. Met je abonnement kun je dan na zes maanden weer een andere auto kiezen.”

Leaseplan is sinds maart 2016 in handen van de Britse investeerder TDR Capital.

Foto: Georg Panos (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Robert - Webresultaten

Raar. Tot voor heel kort roepen dat Carnext je focus wordt, want zo belangrijk en is de toekomst. En dan nu willen verkopen. Hebben ze geld nodig?

Sander - SVBC

Snap ik ook niet. Ik hoor de CEO op BNR nog maar een paar weken geleden vertellen over hoe Carnext centraal staat in hun strategische groeiplannen de komende jaren en nu staat het in de etalage?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond