Deel dit artikel
-

Online 8,4 procent minder omgezet in mei

De inflatie lijkt invloed te hebben op het koopgedrag. De online omzet was in mei 8,4 procent lager dan in mei 2021. Webwinkels hebben 12,3 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp volgens het CBS met 3,5 procent.

Vooral de omzet van overige non-foodartikelen en consumentenelektronica lag in mei 2022 lager dan een jaar eerder. De online omzet van kleding was echter hoger. In mei 2021 groeide de online omzet met ruim 15 procent.

De fysieke handel deed het niet veel beter. Die heeft hooguit 0,7 procent meer omgezet dan in mei 202. Het verkoopvolume was 5,4 procent lager. De omzet van de non-foodsector en foodsector groeide met respectievelijk 2,7 procent en 1,3 procent.

De kleding- en schoenenwinkels hebben in mei meer omgezet dan in mei 2021. Ook de drogisterijen en de winkels in recreatieartikelen hebben meer omgezet dan in mei 2021. De overige deelbranches in de non-food hebben minder omgezet dan een jaar eerder.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond