Deel dit artikel
-

CEO Icon Medialab stapt op na slecht vierde kwartaal

De Zweedse webbouwer Icon Medialab heeft een operationeel verlies van 59,1 miljoen Zweedse Kronen (6,6 miljoen euro) geleden in het vierde kwartaal van 2000. Daarnaast is een voorziening van 80 miljoen Zweedse Kronen (SEK) getroffen, ondermeer om niet-inbare omzet bij dotcoms af te schrijven. CEO Ulf Dahlsten is opgestapt en wordt opgevolgd door Rens Buchwaldt, eerder CFO van de onderneming. In het vierde kwartaal zijn honderd man ontslagen, waarvan acht in Nederland.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 507,6 miljoen SEK, een groei van slechts vijf procent ten opzichte van het derde kwartaal. De dalende trend in de omzetgroei zet daarmee door. Het eerste kwartaal 2000 liet nog een groei van 72 procent zien ten opzichte van het kwartaal daarvoor. In het tweede kwartaal lag dat percentage op 55 procent en in het derde op twaalf procent. (Zie het derde-kwartaalrapport ).

Het operationeel resultaat in het vierde kwartaal is een verlies van 59,1 miljoen SEK. Daarin is niet inbegrepen de amortisatie van de goodwill en een voorziening voor sociale lasten die samenhangen met opties voor het personeel. In het derde kwartaal was het operationeel resultaat een verlies van 43,4 miljoen SEK.

Daarbovenop komt in het vierde kwartaal nog eens een eenmalige voorziening van 80 miljoen Zweedse Kronen voor een herstructurering van het bedrijf. Daarvan is 40 miljoen SEK (4,4 miljoen euro) nodig ter compensatie van inkomsten die niet meer geïnd kunnen worden bij dotcoms. De volledige resultatenrekening wordt op 28 februari bekend gemaakt.

Icon Medialab nam in september 1999 het Nederlandse CyberConsult over . Icon Medialab maakt geen omzet en verliescijfers per land bekend. In het vierde kwartaal zijn er acht mensen ontslagen bij de Nederlandse vestiging, nu werken er nog 45 man .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond