Deel dit artikel
-

CES: RIM start online videowinkel

RIM, de fabrikant van de BlackBerry, lanceert volgende maand een online VOD-dienst voor zijn BlackBerry PlayBook tablet. Gebruikers krijgen toegang tot een catalogus van duizenden films en tv-series.

De introductie van de BlackBerry Video Storefront valt samen met de lancering van de PlayBook OS 2.0, de nieuwe systeemsoftware voor de tablet van het Canadese bedrijf. Die software moet aarzelende consumenten alsnog over de streep trekken.

RIM heeft het niet getroffen met zijn tablet. Het apparaat werd tijdens de feestdagen wereldwijd afgeprijsd. Technisch is er niks mis mee, maar de software voldeed in de ogen van gebruikers niet. Zo was er geen mailsoftware beschikbaar.

De nieuwe systeemsoftware moet dat goed maken. Er komt een mailbox voor zowel mail als sociale netwerken als Twitter en LinkedIn. Met Documents To Go kunnen Word- of Excel-documenten worden gelezen en bewerkt. Er kan via WiFi draadloos worden geprint.

De software zal volgende maand gratis te downloaden zijn. Europese gebruikers kunnen dan nog niet direct gebruikmaken van de videowinkel, die eerst alleen in Noord-Amerika beschikbaar is.

De vraag is of RIM zijn achterstand op Androidtablets nog zal kunnen inhalen. De PlayBook is al bijna een jaar op de markt. Er zouden ongeveer 800.000 exemplaren zijn verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond