Deel dit artikel
-

CES: Ook Sony stapt in markt voor elektrische auto’s

Sony gaat dit voorjaar een bedrijf Sony Mobility lanceren dat een ‘commerciële lancering’ van elektrische voertuigen wil onderzoeken. Dat vertelde Sony-voorzitter en president Kenichiro Yoshida enkele uren geleden op een persconferentie op CES in Las Vegas.

Het Japanse bedrijf wil deze markt betreden om zijn kennis op het gebied van sensoren, cloud, 5G en entertainment te kunnen combineren. Sony levert al infotainmentsystemen voor auto’s.

Op CES toont Sony ook nu weer zijn conceptauto Vision-S, die vorig jaar al werd onthuld. De SUV heeft twee 200 kW-elektromotoren aan boord en heeft een maximumsnelheid van 180 km/u.

De auto telt niet minder dan 40 sensoren voor rijhulpsystemen. Ze kunnen de eigenaar herkennen en sommige functies zijn met gebaren of spraakcommando’s te bedienen. De nadruk ligt op infotainment: zo zijn video’s te streamen op zowel het panoramische scherm voorin als op de twee schermen achterin.

Het is niet duidelijk of Sony een autonome auto voor ogen heeft. Erg concreet klinken de plannen nog niet, maar het bedrijf reageert ongetwijfeld op de ontwikkelingen van elektrische auto’s bij Baidu, Xiaomi en niet te vergeten Apple.

De aandelen Sony sprongen 4,2 procent omhoog in Tokio nadat de plannen voor elektrische voertuigen werden aangekondigd.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond