Deel dit artikel
-

Chat-app Telegram over de 100 miljoen gebruikers

Chat-app Telegram is over de grens van honderd miljoen maandelijks actieve gebruikers gegaan. Er worden dagelijks vele miljarden berichten verstuurd tussen personen en in groepen.

Iedere dag installeren 350.000 mobiele gebruikers de app nieuw op hun telefoon.

Dat vertelde de Russische bedenker van de app Pavel Durov vanochtend op het Mobile World Congress in Barcelona. Hij omschrijft deze tijd als het ‘decennium van chat’.

In vergelijking met de miljard gebruikers is Telegram nog een kleintje, maar met honderd miljoen gebruikers heeft het duidelijk internationale tractie. In mei 2015 stond de teller immers nog op 38 miljoen gebruikers. Net als de app Signal staat Telegram zich voor op het kunnen encrypten, beveiligd versleutelen, van het berichtenverkeer.

Gebruikers slaan aan op de stickerachtige plaatjes die ze in de app kunnen versturen en de wijze waarop ze bots kunnen maken en inzetten. Zeker in groepschats kan zich dat grappig en nuttig bewijzen.

Durov staat zich erop voor dat hij de groei van Telegram organisch realiseert. Whatsapp profiteert van de relatie met Facebook.

Foto: Andy Powell (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond