Deel dit artikel
-

Chatbedrijf Line sleept 338 miljoen dollar binnen

Chat is big business. In elk geval voor het Japanse bedrijf LINE, dat met een simpele chatdienst afgelopen jaar 338 miljoen dollar wist binnen te slepen. In het vierde kwartaal alleen al ging het om 120 miljoen, 20 procent meer dan een kwartaal eerder.

Dat is bijzonder knap, voor een chatapplicatie die geheel gratis is. De verdiensten komen van zogenoemde stickers, waarmee de applicatie kan worden opgeleukt, en van games. Die laatste categorie vormt zestig procent van de omzet.

Het bedrijf heeft 340 miljoen gebruikers wereldwijd, maar veelal in opkomende markten als Mexico en Venezuela. Ter vergelijking: het Chinese WeChat heeft 280 actieve gebruikers per maand, en WhatsApp 350 miljoen.

De verdiensten gaat komend jaar nog verder omhoog. Gebruikers kunnen vanaf komend voorjaar onderling artikelen gaan kopen en verkopen. Line vangt een commissie per verkocht item. Vooralsnog zal Line Mall, zoals de dienst heet, enkel in Japan beschikbaar zijn.

Moedermaatschappij Line Corporation, waartoe LINE behoort, noteerde een omzet van 51,8 miljard yen, oftewel 510 miljoen dollar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Robin

Die “simpele” chatdienst heeft wel een desktopversie, voice/video calling en schudden voor gebruik(ers).

Dim

Inderdaad Robin. Line en WeChat zijn de beste voorbeelde hoe de toekomst er uitzal zien op het gebied van communicatie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond